Sunday, March 05, 2006

 

ytringsfrihed på blogs??

Søndag eftermiddag og hvad laver man bedst? Surfer lidt rundt på andres blogs og ser hvad der sker i verden:) Så falder jeg over denne udveksling på mavepusteren, som jo er en af favoriterne. Nedenstående er lidt forkortet af mig og nogle af kommentarerne er udeladt men man kan jo bare gå over og kigge på den ucensurerde(næsten:)) på mavepusteren hvis man vil det...
Here goes:
Allan:
"...Jeg faldt lige over en meget klar racistisk udtalelse på bloggen som jeg vil dele med resten af verdenen. Nu er jeg ikke typen der anmelder folk til politiet, men det undrer mig det ikke er sket endnu for Polemiken.net.
Citat fra Polemiken.
"Det er dét, vi ser hele tiden og så igen. Islamister - og muligvis 99,9 % af hele ummaen (alle muslimer i verden) - stod åbenbart bagest i køen, dengang selverkendelses-modulet blev delt ud af Gud/Allah or whoever. Logik-modulet fik de jo da heller ikke."
Så kan det vist ikke være mere racistisk, selvom der har sneget sig et lille "muligvis" ind i sætningen. Kan være Kimpo, sidens rabiate forkvinde kan mærke jorden under sig brænde.
Indsætter lige racismeparagraffen, så kan I jo dømme selv:
§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse,tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 2 år.
stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed
Med omfanget af den side, tror jeg sgu også vi kan få gang i stk. 2 her.

Så kommer kommentarerne. Jeg har udvalgt en enkelt som jeg synes er repræsentativ.
HFDF-2121:"Nej, men du kan blive meldt for at have ulovligt musik, spil og programmer på computern som man ikke har betalt for det er meget mere ulovligt end razisme det er snyd i skat og snyd i at kopiere vare dem der gør det kan få en enorm bøde

Hvis du ikke kan tage at folk er lidt små razistiske må du pakke, klappe og smække med døren og rejse langt væk

Faktisk ser jeg det mere som en provokation mod de besøgende der kommer i din blog og vil opfodre dig at føre en ordentlig omgangs tone istedet et angreb på andre"

Megamonsterskræmmende!
Her har vi tydeligvis en kommentar fra polemiken der mildt sagt er ufin i kanten og når nogen vover at kritisere og fremhæve at man er uenig så bliver man belært med "du kan blive meldt for at have ulovligt musik, spil og programmer på computern som man ikke har betalt for det er meget mere ulovligt end razisme" hvilket indeholder en skjult trussel? Eller blot en konstatering af den forskel der er i lovgivningen overfor de forskellige overtrædelser af loven? Hmm det kommer HFDF-2121 ikke nærmere ind på her. Men formålet med den kommentar indeholder en slet skjult trussel (se mavepusteren).
HFDF-2121 fortsætter "Hvis du ikke kan tage at folk er lidt små razistiske må du pakke, klappe og smække med døren og rejse langt væk". Her er meningen ligetil og klar; der er lighedstegn mellem uenigheden med racistiske udtalelser og en fremmedgørelse fra her. Her må betyde Danmark og dermed i følgeslutning om en lighedsstilling mellem danskere og racistiske udtalelser.
Til slut siger HFDF-2121 at "Faktisk ser jeg det mere som en provokation mod de besøgende der kommer i din blog og vil opfodre dig at føre en ordentlig omgangs tone istedet et angreb på andre", hvor HFDF-2121 giver klart udtryk for at Allans blogpost er en provokation mod dem der læser den omtalte blogpost og dermed også ham selv (måske i særdeleshed).
Til sidst opfordrer HFDF-2121 Allan at føre en pænere omgangstone og ikke komme med "angreb". Den sidste sætning "Faktisk ser jeg det mere som en provokation mod de besøgende der kommer i din blog og vil opfodre dig at føre en ordentlig omgangs tone istedet et angreb på andre" virker meget oprigtigt ment og man får en følelse af at den her person virkelig opfatter Allans blogpost, som jo også inspirede HFDF-2121 til at skrive dette og andre kommentarer, som en trussel og et angreb på et personligt plan.
Man kan indskyde her at HFDF-2121 ikke behøver at læse Allans blog da det har været HFDF-2121s frie valg at læse og indvolvere sig i den her grad. Ligesåvel at det var på eget ansvar at Allan gik ind på polemiken. Derudover synes ikke den åbenlyse selvmodsigelse i at HFDF-2121 fremfører en slet skjult trussel i forslaget om en undersøgelse af Allans computer og der til hørende meget højere straframme end de racistiske udtalelser, som er på tale, ikke at gå op for HFDF-2121.
Måske fordi HFDF-2121 taler på et emotionelt plan og ikke rationelt men på den anden side er dette en skreven dialog over flere kommentarer og må derfor kunne siges at være relativt rationelt.

Kort sammenfatning: man (Allan) må ikke udtrykke sin uenighed med andres (HFDF-2121) racistiske meninger/udtalelser samt at man (Allan) er ansvarlig for at nogen (HFDF-2121) vælger at læse dennes blog.

Jeg synes at det her eksempel er repræsentativt for meget af den dialog, som har omhandlet Muhammed tegningerne, nemlig at ytringsfrihed er alt dog med det store men nemlig at der udelukkende er ytringsfrihed mht. den linie der er blevet valgt i forvejen, og hvis man taler imod denne linie, så er man både imod ytringsfrihed - som jo slet ikke giver mening da man jo netop gør brug af ytringsfriheden ved at være lettere kritisk - men også imod danskheden.
Derved opstår der "rigtig" og "forkert" ytringsfrihed og danskhed.

Denne linie er meget svær at diskutere - og dermed ændre eller opløse- da man ved at ville stille spørgsmåltegn ved den, opfylder liniens præsummering omkring ytringsfrihed som begreb og derved støder man mod en mur. Denne udvikling synes jeg er meget ubehagelig og potentiel farlig. Jeg siger potentiel farlig da den qua sin urørlighed, vis a vis man så er imod ytringsfrihed og danskheden, gør at den er bliver selvopfyldende. Derved bliver strukturen i denne linie sat over individet og derved opstår den føromtalte urørlighed. Hvilket kort sagt betyder at man ikke når at diskutere linien men kun de omkringliggende kernepunkter nemlig ytringsfrihed og danskhed.

Megamonsterskræmmende!

Comments:
Nåja, lige en enkelt bemærkning:

Ham der HDMFN29743 er vist ikke helt...7 år endnu.

Krænkelser af ophavsretten er strafbare, men ikke særlig meget. De store summer, der rapporteres i pressen, bunder i erstatningskrav, som er en civilretlig foreteelse.

Hovedreglen for overtrædelse af ophavsretsloven er, at det ikke er så groft, at det medfører frihedsstraf, jf. lovens § 76, stk. 1.

Der kræves efter § 76, stk. 2, forsæt og skærpende omstændigheder at idømme folk straf af fængsel, og så højst i 1½ år.

Straffelovens § 266 b (racismeparagraffen) hjemler i almindelighed straf af fængsel i op til 2 år.

Idet civilretligt erstatningsansvar i dansk ret ikke er at anse som "straf", følger det således, at racisme mv. faktisk af lovgivningsmagten er vurderet som væsentligt mere strafværdigt end kopiering af cd'er.

N'est-ce pas?

Dette ændrer dog ikke ved, at Allan er helt forkert på den, når han rent reflektorisk henter "orh, mand, det er strafbart"-argumentet op ad lommen. I øvrigt troede jeg, at formålet med politiske diskussioner var at overbevise hinanden om synspunkter, ikke at svine til og udtrykke sin egen hellighed.
 
"I øvrigt troede jeg, at formålet med politiske diskussioner var at overbevise hinanden om synspunkter, ikke at svine til og udtrykke sin egen hellighed."

tja... i teorien måske. Herinde i det højreorienteret blogunivers der gælder det om at svine til, hurtigst, ondest og mest...

Velkommen :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?