Saturday, March 18, 2006

 

Fornuftige Kjærum.

Morten Kjærum, direktør for Institut for Menneskerettigheder, mener ikke, regeringen ligefrem har en juridisk forpligtelse til at udtale sig om, hvad den mener om profettegningerne. Men Kjærum betragter alligevel kritikken fra FN-rapportør Doudou Diène som »overordentlig slem«.

»Vi er simpelthen nødt til at tage kritikken alvorligt. Vi er ikke gode nok herhjemme til at finde balancen mellem ytringsfrihed på den ene side og respekten for minoriteter på den anden. Det handler ikke om straf og paragraffer, men om simpel kommunikation mellem mennesker. Vi skal lære at tale til det nye Danmark. Sagen om Muhammedtegningerne har vist, hvor uheldigt det kan gå«, siger Morten Kjærum til Politiken.

Det er kernen i den nuværende kritik af regeringens håndtering af Muhammedsagen efter min mening. Jeg synes egentlig heller ikke at regeringen par tout skulle have sagt undskyld i en juridisk kontekst men i en humanistisk og medmenneskelig kontekst idet at den afviste enhver form for dialog omkring utilfredsheden fra de muslimske lande i og med den afviste dialog med de 11 ambassadører. Det viste sig at have uoverskuelige konsekvenser. FN kritikken kan vise sig også at have uoverskuelige konsekvenser og berettiget. At afvise dialog dengang diplomatisk og nu af oppossionen er at lave samme fejl igen og igen. Det er simpelthent for galt at regeringen (V, K, DF) hver eneste gang den bliver spurgt ind til emnet råber i sur panik "dydidøj" når respektfuld kommunikation er den eneste vej frem!

Vi bliver nødt til at have den uvildige undersøgelse for at vise alle at vi tager udenrigs, indenrigs og international kritik alvorligt og allervigtigst for at vise at vi ikke har noget at skjule!

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?