Sunday, February 26, 2006

 

Integration, assimilation eller hvad det nu hedder...

"FN's generalsekretær Kofi Annan antydede i dag i en tale om samarbejdet med civilisationer, at Danmark er utilpasset til muslimsk indvandring.

- De fornærmende karikaturer blev først offentliggjort i et europæisk land, som for nylig fik en væsentlig muslimsk befolkningsandel, og som endnu er usikker på, hvordan man skal tilpasse sig til det, sagde Annan.

Vil også have udenrigsministeren på banen
Uden at nævne navne drog han parallel mellem Danmark og lande som Iran, Pakistan, Syrien og Libanon.

- Jeg kan ikke forestille mig, at statsministeren er enig med generalsekretæren om, at det er Danmark og det danske folk, der skal tilpasse sig de tilrejsende muslimer, snarere ville det vel være naturligt, at det var de tilrejsende muslimer, der tilpassede sig Danmark, siger udenrigsordfører, Søren Espersen..."

Endnu engang taler K. Annan fornuftigt. Dk har i alle dage været inde i et lille monolingvistisk, monoteologisk, monokulturel vacuum som ikke engang at vi havde kolonier i afrika til det amerikanske kontinent har kunnet ændre på førend at vi manglede skraldemænd (m fl.) i 60érne og 70érne i sidste årtusinde. Disse sidste små 50 år har vi måttet (endelig) tage globaliseringen til os.

Danmark og det danske folk, der skal tilpasse sig de tilrejsende muslimer, snarere ville det vel være naturligt, at det var de tilrejsende muslimer, der tilpassede sig Danmark

udtaler S. Espersen sig.
Til det kunne jeg godt tænke mig at stille nogle modspørgsmål; hvilket Danmark taler vi om? Grundtvigs mor Danmark, det juridiske Danmark eller vores landegrænser? Kunne det ikke tænkes sig at det bedste man/alle kan gøre i et hvilket som helst møde ml gode venner, frmtidige venner eller potentiele venner at alle forsøger at nærme sig hinanden istedet for at nogle sætter sig surt tilbagelænnet og venter på at nogle andre kommer hen og starter en samtale?

Jeg ved godt hvad jeg gider og ikke ;) S. Espersens lille sure billede om samtaler i Dk er ikke en af dem ...
link til hele artiklen på dr.dk

Comments:
ja ja - og hvor er det lige du sidder og nægter at tale med 80% af den danske befolkning. tsk tsk tsk - dobbeltmoralen længe leve
 
Søren Espersens retorik er meget interessant og typisk for det krarupske ordkløveri/newspeak der præger Dansk Folkeparti: Hvis vi tillader mulismske indvandrere at udøve deres religion ved fx atl ade Danmarks næststørste trossamfund få deres egne gravpladser eller moské, har vi altså "tilpasset" os og blevet en muslimsk satellitstat. Ifølge Espersen er det indvandrerne der skal "tilpasse" sig os, altså assimiliere sig og blive som alle andre "rigtige" danskere - vel og mærke DF´s definition af hvad en ægte dansker er -you´re either with us or against us! Lad mig bemærke at vi har frihed til at leve som vi vil i Danmark , ligesom vi har tros- og ytringsfrihed. DF´s højrenationalistiske retorik er derfor set fra mit synspunkt en trussel mod demokratiet og ytringsfriheden. Den "danskhed" de har taget monopol på og hævder at forsvare er ligeså snævertsynet og intolerant og et påskud for at chikanere og udelukke mindretal, ligesom når terrorister misbruger Koranen som et påskud for terror.
I danskhedens navn -min røv. Hvis nogen gør Danmark skade er det Dansk Folkeparti og den regering der har valgt at lefle for dem for at bevare sit flertal.
Krisen om Muhammed - tegningerne er en påmindelse til Danmark om at vi også en del af verden og må stå til ansvar for det vi gør. alt for længe har vores land befundet sig i en tornerosesøvn. Vi har troet at kunne holde os fri af omverdenen, hvis vi bare lod som ingenting. Muhammed - tegningerne er en påmindelse om at vi ikke er alene her på kloden. Det prøver Dansk Folkeparti desværre stadig at bilde os ind ved at spille på de nationalromantiske strenge. Det kan godt være at hr. Grundtvig & co hjalp danskerne til at finde deres identitet - men det var vel at mærke også i en situation, hvor dansk identitet - efter Englandskrigene, statsbankerotten, tabet af Norge m.m. behøvede at blive omdefineret. Nu har vi igen behov for at omdefinere hvad det at bo i DK og have dansk statsborgerskab vil sige -vi kan ikke være os selv nok længere! været dominerende
 
"Nu har vi igen behov for at omdefinere hvad det at bo i DK og have dansk statsborgerskab vil sige -vi kan ikke være os selv nok længere! været dominerende"

en af mine pointer er netop at vi alle (ikke kun i henhold til nationale identiteter men også i henhold til andre) hele tiden definerer os selv i forhold til den pågældende situation vi står i.

En anden pointe er netop at vi nu er blevet opdaget af verdenen og ikke længere kan gemme os bag en gravhøj eller to....

Så godt input! :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?