Wednesday, February 01, 2006

 

Flere kloge ord!

Nu har jeg i et par dage skrevet meget om de begivenheder der er sket de sidste par dage både herhjemme og i udlandet. Og jeg har fået hug af de højreorienteret og klap af de venstre... Og vi er ingen vegne kommet. Derfor vil jeg i dag citere to meget kloge mennesker og håber at nogen af jer læsere vil blive flyttet så vi kan få en ordentlig dialog i dette land og måske redde bare lidt stolthed ellers frygter jeg at situationen kommer helt ned hvorfra det måske bliver for sent at trække den op igen.

Så besindighed, respekt, og integration (ikke assimilation!!).

Enhedslistens folketingsgruppe opfordrer nu i et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen, at han indkalder et bredt udsnit af den muslimske befolkning samt andre mindretal til en forsoningskonference, hvor situationen omkring Muhammed-tegningerne kan drøftes hvilket jeg synes lyder som noget af det mest fornuftige som der er blevet sagt de sidste par dage.

Og Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen udtaler i den forbindelse
"- Statsministeren burde for længst have udtalt sig klart og tydeligt omkring Jyllands-Postens tegninger. Jyllands-Posten er naturligvis i deres gode ret til at bruge deres ytringsfrihed, men lige så klar er Statsministerens ret til at sige sin mening om tegningerne.

- Statsministeren burde have signaleret mere respekt overfor den muslimske kultur og anerkendt deres ret til at have deres religion. I særdeleshed burde statsministeren have vist, at han respekterer muslimer som en del af den danske befolkning, og anerkendt, at han godt er klar over, at der i den danske debat er mange eksempler på nedvurdering af musliner.

- Realiteten er, at mange muslimer i Danmark og ude i verden føler sig krænkede, og det er ikke kun på grund af Jyllands Postens tegninger.

- Debatklimaet i Danmark, anført af Dansk Folkeparti, har udviklet sig i en meget dårlig retning. Danmark har fået et ry i resten af verden, som intolerant og fjendtligt overfor fremmede. Regeringen har et ansvar for, at vende denne udvikling."

Link til enhedslistens åbne brev til statsministeren

Rune E. siger også noget meget klogt som det er værd at tænke over
"...Men når nu Jyllands-Posten alligevel skulle vende ytringsfriheden på hovedet, så den blev et stort slag for »retten« til at håne en trængt minoritetsgruppe i Danmark, ja, så havde en dansk regering i et mere humanistisk klima end det herskende jo nok forstået at tage klart afstand fra denne form for dæmonisering, uden at de selvsagt behøvede indskrænke ytringsfriheden af den grund.

Især når vi betænker, hvor ofte regeringens ministre har krævet af muslimerne, at de skal tage kollektiv afstand fra yderligtgående muslimer, hvis disse foretager sig noget kritisabelt - men det gælder altså åbenbart ikke den modsatte vej. Her har regeringen i stedet indtaget den mest bizarre holdning af alle - regeringens holdning til Muhammed-tegningerne er således, at den ikke har nogen holdning?! Det er da vist det eneste eksempel på pludselig holdningsløshed, nogen regering endnu har præsteret. "

Link til hele Runes kommentar

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?